Portret statistic al femeilor și bărbaților din Republica Moldova

07.03.2022 543
Biroul Naţional de Statistică prezintă informația privind portretul statistic al femeilor și bărbaților în Republica Moldova în baza ultimelor date disponibile.

Cît de diferiți suntem? Femeile și bărbații Moldovei în cifre

07.03.2019 2.180
În ajunul Zilei Internaționale a Femeilor, Biroul Național de Statistică publică Portretul statistic al Femeilor și Bărbaților în Republica Moldova. Principalele constatări arată că, femeile trăiesc mai mult decît bărbații, se căsătoresc mai devreme și au un nivel de instruire mai mare decît bărbații. De partea cealaltă, bărbații au o rată de ocupare mai mare, cîștigă mai mult și predomină la nivel de luare a deciziilor.

Cum arată portretul statistic al femeilor și bărbaților din Moldova?

06.03.2018 1.906
În preajma zilei internaționale a femeilor, Biroul Național de Statistică publică Portretul statistic al femeilor și bărbaților în Republica Moldova. Principalele constatări arată că deși femeile au un nivel de instruire mai mare decît al bărbaților, optează mai mult pentru învățămînt superior, ele sunt ocupate în proporție mai mică față de bărbați, cîștigă salarii mai mici și sunt subreprezentate la nivel de luare a deciziilor.