Femeile din mediul rural și dificultățile lor în viața de zi cu zi

15.10.2020 1.084

                                                               

Femeile din mediul rural joacă un rol crucial în agricultură, securitate alimentară și nutriție, gestionarea terenurilor și a resurselor naturale și a întreprinderilor din mediul rural. Ele au fost în primele linii de reacție la pandemie, chiar dacă munca lor casnică neplătită a crescut în condițiile stării de urgență, mobilitate restricționată, perturbare a lanțurilor de aprovizionare. Femeile din mediul rural lucrează în condiții extrem de dezavantajoase. Infrastructura și serviciile insuficiente în zonele rurale au fost întinse la limită; îngrijirea neprețuită a femeilor din mediul rural și munca productivă  în timpul pandemiei a crescut, în multe locuri având condiții de a trăi fără apă curată și sigură, salubrizare și igienă sau servicii de asistență medicală.

Această Zi Internațională a Femeilor din mediul rural este un moment cheie pentru a stimula acțiunea tuturor părților interesate pentru a sprijini femeile și fetele din mediul rural nu numai pentru a-și reconstrui viața după COVID-19, ci și pentru a-și spori rezistența pentru a fi mai bine pregătite să facă față crizelor viitoare.

Mai multe detalii: https://www.unwomen.org/en/news/stories/2020/10/announcer-rural-womens-day-theme-2020

Totodată, situația femeilor din mediul rural este descrisă printr-un șir de indicatori statistici în Portretul statistic al femeilor din mediul rural .

Sursa video: Reporter de gardă