Femeile antreprenor, exemple nu excepții

20.11.2018 0
Relatare despre experiența personală a violențelor sexuale și chemarea la discuție asupra subiectelor tabu care se referă la violența dintre genuri india, țara de origine a jurnalistei Meera Vijayann.

Rezoluția 1325 privind Femeile, Pacea și Securitatea discutată în cadrul unei ședințe!

20.11.2018 2
Pe 24 octombrie 2016 a avut loc prima ședință dintre Ministerul Apărării colaborare cu Institutul pentru Securitate Inclusivă (ISI) din Washington și Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Moldova (CID NATO), cu reprezentanții societății civile în contextul implimentării Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite privind rolul femeilor în asigurarea păcii și securității.

Pentru unele femei cititul este un act de curaj

20.11.2018 0
În țările europene și în spațiul post-sovietic alfabetizarea este asigurată indiferent de sex, totuși în unele țări și chiar regiuni aceasta este disponibilă în special bărbaților, taților, și unor mame. Fotografa Laura Boushnak scoate în evidență exemple de femei curajoase care prin exemple proprii modifică statisticile.

Moldova face un pas istoric în promovarea egalității de gen în politică

20.11.2018 0
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în premieră, introducerea cotei de gen de reprezentare minimă de 40 la sută a ambelor sexe pe listele de candidați ale partidelor politice și la formarea Guvernului.

Serviciul public în Moldova: oare e timpul să analizăm corupția prin lentila de gen?

20.11.2018 0
Corupția creează inegalități profunde, pune în pericol oportunitățile și are un impact negativ asupra calității vieții oamenilor și respectării drepturilor omului - aceasta este bine cunoscut de toată lumea. Însă, ceea ce este mai puțin cunoscut este modul în care corupția afectează diferite grupuri de persoane. De exemplu, sunt oare femeile afectate de corupție în mod diferit decât bărbații? Este întrebarea la care am căutat recent un răspuns PNUD Moldova.

Egalitatea de gen este un lucru bun pentru toți – inclusiv pentru bărbați

20.11.2018 0
Discursul sociolog-ului Michael Kimmel despre egalitatea de gen relatat într-un mod nostim cu prezentarea practică a tratării egale a bărbaților și femeilor la locul de muncă și acasă. Este oportunitatea de tip „win-win” care poate aduce mai multă bucurie și fericire pentru fiecare.